Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Markoolio satsar på att fylla Globen igen

Välkommen till Globen 7 december.
Välkommen till Globen 7 december.

För 20 år sedan fyllde rapparen Markoolio Globen. Nu satsar han på att göra om bedriften.

ANNONS

Rapparen Markoolio är inte länge bara rappare. Sedan han fyllde Globen senast har han snarare gjort sig ett namn som skådespelare och radioprofil, men har alltid gjort gig ändå – ofta på dagen för att nå en lite yngre publik.

Pånyttfödd

Men de senaste åren har något hänt. Markoolio har hittat en vuxen publik igen, och landets konsert-och festivalbokare har börjat rycka i honom. På Emmabodafestivalen i somras lockade han en publik på nära 10 000.

Vill fylla Globen

Nu siktar han ännu högre. Markoolio har förvisso inte släppt en ny skiva sedan Jag är Markoolio 2012 men det är med de gamla hitsen Sola och bada i Piña Colada, Vi drar till fjällen, Mera mål och Ingen sommar utan reggae som han ska försöka fylla Globen ännu en gång.

Åldersgränsen 13 år har att göra med vilka decibel som är tillåtet för en yngre publik. Och Markoolio vill kunna spela högt, enligt en intervju I P4.

Markoolio spelar i Globen 7 december 2019.

Biljetter släpps den 3 maj 10:00 via unitedstage.se och markoolio.se

Fakta

Har sommarpratat i P1

Mångsysslaren Markoolio har haft en lång karriär:

Han lett barnprogrammet ”FF” där han blev ”Dr Mugg” och spelat  Tyke Mörbult i serien Hem till Midgård.

Han har tävlat i och varit programledare för Melodifestivalen, varit programledare i RIX Morronzoo (RIX FM), spelat flertalet teaterroller och spelat en av huvudkaraktärerna i TV-serien ”Familjen Rysberg”, som 2016 mottog TV-priset ”Kristallen” för Årets barn- och ungdomsunderhållning.

2018 gjorde Marko ”Markoolio” Lehtosalo ett Sommar i P1. Han visade då upp en annan sida av sig själv och berättade bland annat om sin svåra uppväxt i en dysfunktionell familj.

Ericsson Globe, Stockholm, Sverige