Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Ingen nationaldagsfest för Thomas Gylling i Rålis

Jubilaren Thomas Gylling kämpar för ett tolerant Stockholm
Tomas Gylling.

Årets 6e-juni fest ställs in. Staden kan inte garantera säkerheten enligt artikel i DN.

DJ:n och nöjesprofilen Tomas Gylling brukar anordna en stor nationaldagsfest i Rålambshovsparken. Traditionen har pågått sedan 2012.

Men i år blir det inte av.

Enligt en artikel i Dagens Nyheter handlar det om flera olika faktorer; polisen kan inte garantera säkerheten när det kommer så mycket folk och stadsdelsförvaltningen på Kungsholmen gör vissa omprioriteringar.

– Eftersom parken byggs om har vi fått göra en del ändringar i programmet. Samtidigt beslutade vi att i år fokusera extra på en yngre målgrupp. En av ändringarna blev att Parkteatern intar badet och gör två föreställningar som riktar sig till barn och ungdomar, säger Stadsdelsdirektören Ann-Christine Hansson, till Dagens Nyheter. 

Thomas Gylling själv tycker att stadens representanter balanserar på en slak lina när de säger sig vilja nå barnfamiljerna.

Till Allt om Stockholm säger han att det kommer massor av barnfamiljer, tonåringar, unga och gamla från alla håll och kanter.

– Det pratas massor om polarisering och  segregering. Men allt detta motverkar vi genom att fira nationaldagen tillsammans och jag tror att folk firar nationaldagen med en helt annan stolthet än förr just på grund av den här sortens möten.

Det är ju inte oss man sviker utan all publik.

Thomas Gylling

Nu jobbar Thomas Gylling för att festen ska kunna komma tillbaka nästa år.

– När en fest vuxit till en sån här veritabel succé och lockar 10 000 besökarna så förstår jag att staden måste tänka annorlunda. Men jag hoppas också att de kan hjälpa till att garantera säkerheten för så här många människor istället för att lägga ner – det är ju inte oss man sviker utan all publik.

 

Rålambshovsparken, Smedsuddsvägen, Stockholm, Sverige